Taktiikoita hyökkäyspeliin!

Hyökkäysketjut ovat joukkueen sydän!

1Ohrana on saanut ajettua yksinäisen pelaajan laitaa vasten
Jääkiakko on joukkuepeli. Kukaan ei voi yksin kynätä ohranan joukkoja. Tätä varten meirän tulisi muodostaa hyökkäysketjuja, jotka muodostuvat 2-6 pelaajasta. Jokaisella pelaajalla olisi hyvä olla ensisijainen pari, joka huolehtii siitä että ohrana ei pääse yllättämään kumpaakaan takavasemmalta vanhanaikaisella. Parit muodostavat toisen parin kanssa ketjun, jossa pelaajat huolehtivat ja auttavat toisiaan.  Yksikään ketju ei tietysti ole kotijoukkuuesta irrallinen. Selviydymme ainoastaan joukkueena ohranan luomasta paineesta.

 

2Kotijoukkue asettuu painostamaan ohranaa
Hyökkäyspelissä vaaditaan koko joukkueen saumatonta yhteistyötä. Sen sijaan että roiskittaisiin kiekkoa päätyyn tulisi meirän hyökätessä luottaa joukkovoimaamme ja ketjuihin, kuten 80-luvun kultavuosien Tappara.  Oikein ajoitetuilla pistohyökkäyksillä, harhautuksilla ja yhteistyöllä voimme iskeä  presidentin joukkojen heikkoon kohtaan, ja edetä kohti Helsingin herrojen summuiden helppoheikkien kekkereitä ja katulätkäareenaa. Kentän eri osa-alueilla korostuvat erilaiset peliroolit. Joissakin tilanteissa joudumme blokkaamaan presidentin joukkoja tehden tilaa kiekottomille pelaajille, toisissa taas ajamaan päin tiiviinä massana. Itseluottamus on iso osa tehokasta hyökkäyspeliä, joten meirän ei tule pelätä ohranan rikkureiden temppuja, mahdollisia hevosia, vankkureita, nokian kumipamppuja tai ip-osoitteiden tutkintapyyntöjä. Jos näet kotijoukkueen pelaajaa vietävän jäähylle ohranan toimesta, auta heti piirittämällä ja painostamalla kidnappaajaa! Ohrana vetäytyy jäätyään paitsioon. Yhdessä seisomme, yhdessä kaadumme!

 

3Raskaan puolustuspelin tuloksena ohrana perääntyy kohti omaa kenttäpuoliskoaan
Joukkueena voimme hyökätä joko nopeasti vastaiskuilla, tai hitaammin kiekkoa pitämällä ja kontrolloimalla pelikenttää. Ohrana on tunnettu kontaktipelistään, joten niiltä voi odottaa melkein mitä tahansa pippurikaasusta koirien pidättämiseen, mutta luovuudella, yhteistyöllä ja kiinanmuurin lailla seisovalla puolustuksella, voimme viedä peliä eteenpäin kiakko kerrallaan. Älä unohda suojia kotiin tai voi pusut tuntua vielä joulua kohti!
Pippurikaasu on ohranan oletettava ykkösase, mutta se on tehokasta vain läheltä. Jos havaitset kyypelin valmistautuvan ruiskautukseen, suojaa naamasi kääntämällä se pois ja valmistaudu vastahyökkäykseen. Jos presidentin joukot onnistuvat myrkyttämään sinut kaasulla, älä hiero sitä kasvoihin enempää! Silmät voi puhdistaa vedellä kovalla paineella pullosta (ns. sporttikorkki) ja ihon haavanpuhdistuspyyhkeillä. Muista, että pippurisuihke liukenee öljyyn ja alkoholiin, muttei veteen. Ei kannata käyttää piilolinssejä, koska ne imevät pippurikaasua eivätkä päästä silmiä puhdistumaan kunnolla. Ota piilolinssit välittömästi pois jos saat kaasusta, tai jätä ne kotiin. Pippurikaasun vaikutukset katoavat noin puolessa tunnissa, kunhan pahimmat myrkyt saadaan putsattua pois. Toivottavasti kotijoukkueen lääkintätiimi pääsee pelikentälle parantamaan loukkaantuneita joukkuetovereitamme.

 

4Kotijoukkueen hyökkäysketju asemoituu luistelemaan vastustajan puolustuksen läpi
Jälkipelit

5Ohranan puolustus alkaa rakoilemaan päämäärätietoisen hyökkäyspelin ansiosta
Jos ohrana kidnappasi sinut ja riisti vapautesi, älä hätäänny. Pääset kyllä pois. Kyypelit voivat kiinniottaa sinut 12-24 tunniksi, jonka jälkeen ne voivat pidättää sinut kolmeksi vuorokaudeksi, jos epäilty rikos on tarpeeksi vakava. Pidätyksen jälkeen sinut voidaan vangita oikeudenkäynnillä, yleensä kahdeksi viikoksi kerrallaan, jos epäilty rikos on todella vakava tai on syytä epäillä että haittaat esitutkintaa. Kun sinua kuulustellaan on paras vastata kaikkeen “en kommentoi“. Ainoana poikkeuksena kerro oma nimesi. Jos ohranalla on sinua vastaan tarpeeksi todisteita, ei sinua edes tarvitse kuulustella. Kaikkea sanomaasi tullaan käyttämään sinua ja ystäviäsi vastaan. Älä koita valehdella, kierrellä, selitellä, totea vain “en kommentoi“. Jos syyttäjä lopulta nostaa sinua vastaan syytteen, ehdit kyllä oikeudessa antaa tapahtumista oman kertomuksesi. Muista. Kaikkea mitä sanot, tullaan käyttämään sinua ja ystäviäsi vastaan! Kytät voivat pätkiä kuulustelusi pikku osiin ja näyttää kaverillesi “vasikontisi”, vaikka et todellisuudessa olisi sanonut mitään raskauttavaa. Muun muassa tämän takia on parempi vain sanoa “en kommentoi“. Kytät painostavat, pelottelevat, huijaavat, valehtelevat, uhkailevat ja ahdistelevat sinua, mutta silti, “en kommentoi”. Pysy vahvana, niin pian olet taas kotona ystäviesi kanssa ja Sorinkadun tarjoilu on muisto vain.

 

6Vierasjoukkueen puolustus pelattiin nakkikioskille ja tie maalille on vapaa!

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.