UKK

K: Mistä Kiakkovierasjuhlissa on kysymys?

V: Haluamme kritisoida eduskunnan ja vuorineuvoksien pröystäilyspektaakkelia. He juhlivat kun me maksamme viulut. Julkisten palveluiden alasajo ja yksityistäminen on osa työväenluokan sadan vuoden aikana saavuttamien voittojen murentamista. Meitä yritetään kääntää toisiamme vastaan pelottelemalla huonolla tulevaisuudella, syrjäytymisellä, maahanmuuttajilla ja kerjäläisillä; keskiluokasta putoamisella. Nationalismi on nimitys keinotekoiselle yhtenäisyydelle. Yhteiset intressit vaatisivat jaetut työn hedelmät, tasa-arvoiset vaikuttamismahdolliseet ja vapauden tehdä kaikkea sitä, mikä ei vahingoita toisen oikeuksia. Sitä yhteistä meillä ei kuitenkaan ole Saulin ja hänen kavereidensa kanssa. Kansalliset rajat ja valtiot johtavat väistämättä riistoon ja syrjintään. Kapitalismi on itsekkyyden ja ahneuden ideologia. Se pyrkii maksimoimaan rikkaimpien rikastumisen luonnonvaroista, saasteista tai ihmishengistä piittaamatta. Yhdistettynä nationalismiin se synnyttää sotia, rasismia ja syrjintää. Kiakkovierasjuhlat on kaikkien  protestijuhla jonne ovat tervetulleita kaikki syntyperään, varallisuuteen, koulutustasoon tai muihin ulkoisiin asioihin puuttumatta. Fasisteja tai natseja emme kuitenkaan katsele tapahtumassa tai sen liepeillä.

Ketkä Kiakkovierasjuhlia järjestävät?

Kiakkovierasjuhlia on järjestämässä joukko ihmisiä erilaisista taustoista. Poliittisesti meitä yhdistää unelma vapaudesta ja luokattomasta yhteiskunnasta, jossa ihmiset ovat tasavertaisia ja voivat aidosti päättää ympäristöönsä ja itseensä liittyvistä asioista.

Onko Kiakkovierasjuhlat sama kuin Kuokkavierasjuhlat?

Kiakkovierasjuhlat on tamperelaisen Kiakkokansan vastaus Helsingin herroille ja niille maakuntatason pyrkyreille, joita harmittaa kun Tampereelta ei löydy Ideaparkia hehkeämpää ostosbulevardia ja Ansiokalliota kummempaa rikkaiden kvarteeria.

Kiakkovierasjuhlien kutsussa viitataan Suomen sisällissotaan, miksi kaivella menneitä?

Viittaukset sisällissotaan ovat sikäli osuvia, kun taistelevan luokan saavuttamia voittoja ollaan urakalla murentamassa eduskunnassa. Luokkaerot ovat kasvamassa huimaa vauhtia ja työttömien ja osattomien joukko kasvaa päivä päivältä. Persujen fasistisiipi fantasioi vihapuheen kieltävän lakipykälän poistamisesta, lakko-oikeuksien kaventamisesta, homofobiasta ja etnisten vähemmistöjen puhdistuksista ja pakkotyöstä. Peruskoulujen resursseja vähennetään samalla kun luokkakokoja kasvatetaan. Sivukirjastoja lakkautetaan. Sosiaaliturvasta halutaan tehdä vastikkeellista –  eli työttömille pakkotyötä – pahimmillaan vielä orjatyövoimana yksityisille yrityksille. Korkeakoulutusta hivutetaan pikku hiljaa maksulliseksi, samalla kun opintotuki sidotaan tiukkoihin kvartaalien ja osavuosikatsauksien logiikkaan. Hallittuun ja nöyryytettyyn ay-liikkeeseen, kesytettyyn opiskelijaliikkeeseen tai korruptoituneeseen puolupoliittisen syysteemin ei ole luottamista. Meidät koitetaan kääntää toisiamme vastaan valheellisia verhoja käyttäen. Ei ole olemassa mitään kansakunnan yhteistä hiiltä. On olemassa luokkamurtumilla saavutettuja voittoja ja neuvottelemalla menetettyjä etuuksia. Vuoden 1918 luokkasotaan johtaneita syitä ollaan uusintamassa hyvää tahtia.

Miten Kiakkovierasjuhlien järjestäjät suhtautuvat poliisin Punk in Finland -foorumille tekemään tietopyyntöön?

Meitä naurattaa, itkettää ja raivostuttaa poliisin mielivaltaiset pakkokeinot. Ne ovat irvokkaita pelottelukeinoja, joiden tarkoituksena on elvistellä poliisin kyttäyksen neuvokkuudesta. Tarkoituksena on pelotella ihmisiä osallistumasta juhlaan ja mielenilmaukseen. Poliisi haluaa aina tietää kaiken kaikista, jotta se voi rekisteröidä, luetteloida, luokitella ja ohjailla ihmisiä nykyisen harmauden säilyttämiseksi. Kun kuljet valvontakameran alta, kun leimaat bussikorttisi, menet katsomaan lätkää tai futista, käytät puhelintasi tai nettiä, haluaa ohrana sanoa sinulle: – Me näemme sinut! Muista se. Käyttäydy sen mukaisesti.Nyt poliisiylijohtaja Paatero vielä itkee mediassa sitä, kun Ameriikassa ja jopa Ruotsissa on paremmat edellytykset urkkia ihmisiä kuin täällä.

Milloin ja missä Kiakkovierasjuhlat tullaan järjestämään?

Kiakkovierasjuhlat juhlitaan 6. joulukuuta Tampereella keskustan tuntumassa. Tarkka kokoontumispaikka ja -aika ilmoitetaan myöhemmin.

Mitä Kiakkovierasjuhlien ohjelmaan sisältyy?

Kiakkovierasjuhlien ohjelmassa on mielenosoitus, katulätkää, lipunryöstöä, musiikkia ja muuta leikkimielistä kisailua. Me haluamme näyttää Tampere-talossa pörstäileville herroille että meillä on omat pelit, ja että ei katsella hyvällä niiden touhuja. Itse juhlien jälkeen järjestetään vielä jatkobileet.