Inbjudan till Ishockeyfolkets Snyltgäst Fest

Inbjudan till Ishockeyfolkets Snyltgäst Fest

julkka 2

Banner säger:
Ishockey och klass slåss! / Gatecrasher Party på 6 december [det självständighetsdag] i Tammerfors.

I Finland har vi denna sak kallad ishockey ..

Det finns en stor nyhet i Finland just nu. En gång i ett år om 6 december de elitest finländare samlas i slottet presidenten för att fira deras välbefinnande. Samtliga riksdagspolitiker, idoler, sporthjältar, affärsmän och så vidare kommer att skaka hand med presidenten och hans par. Efter detta de dansar och äter finare mat. De flesta andra människor i Finland titta på det på tv i hemmet. Detta är nationalistisk propaganda baal. Det är för att du tror pass och göra en massa pengar. Namnet är självständighetsdagen firandet. Men i år slottet presidenten är bruten och de var tvungna att hitta en annan plats att festa på, och de bestämde sig för att komma till Tammerfors. Saken är den. Ingen frågar om vi vill ha detta parti av nationalism i vår stad. Om hundered år sedan, det var krig för frihet i Tammerfors. Inbördeskriget. Kapitalisten mördade och slet revolutionärerna i namn av nationalism. Sammap ersoner som arbetade för att tjäna pengar för bourgeoisin nu dött av rik man för hand.

De kallas slaktare vita. De var Finlands väg till fascismen. Ni har sett bilden av Hitler med slaktaren Mannerheim? Mannerheim är propaganda legend av vita. De säger, han förenar! Faktum är att han ville vara fascistiska ledare som Mussolini! Men han bara fick vara  president senare. I Tammerfors dödade han arbetarna kämpar för mat, frihet och jämlikhet. Nu många presidenter efter det, är president Sauli Niinistö har Suomi Finland fest i Tammerfors. Och bara de rika och berömda inbjudna. Och ingen dans! Hur tråkigt är det! Låter som arbete vita! Att stjäla själva våra skattepengar! Vi ska visa dem, att vi inte spelar
i samma område. Egentligen har vi inte ens spela samma spel. Vi är avkomma till de människor som stod i Tammerfors kämpar för bröd, frihet och jämlikhet 1918. Vi är fattiga, arbetare, studenter, arbetslösa, invandrare, internationalister och världsmedborgare, marginaliserade, therapized, precarized, kriminaliseras, och det första: Vi är ishockey människor i Tammerfors. Vi är som Timo Jutila eller Raimo Helminen. Oavsett hur presidenten vakten försöker stoppa oss, vi tackla oss fram och bjuda alla folks till Ishockey Gatecrasher Party (Kiakkovierasjuhlat) till Tammerfors den 6 december. Låt oss få redo att spela lite hockey!

kiakkovierasjuhlat.noblogs.org

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.